فهرست مطالب

مجله راهبرد سیاسی
سال ششم شماره 2 (پیاپی 21، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نگرش راهبردی به تغییرات و مطالبات سیاسی نسل سوم انقلاب بر اساس داده های پیمایش ملی (دهه 80 و 90)
    میثم دارابی*، عباسعلی رهبر، مقداد پیر حیاتی صفحه 0

    بررسی روند تغییرات نگرشی و مطالبات سیاسی نسل سوم در حوزه مسایل سیاسی و اجتماعی برای سیاستمداران و سیاستگذاران سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این اهمیت به این دلیل است که با بررسی روند تغییرات نگرشی و مطالبات سیاسی نسل جوان می توان نسبت به برنامه ریزی دقیق در این زمینه اقدام نمود و از تبعات منفی روند تغییرات جلوگیری کرد. در این تحقیق تلاش شده با استفاده از سه پیمایش ملی و معتبر کشور روند تغییرات نگرشی نسل سوم انقلاب در زمینه مشارکت سیاسی، احساس امنیت و آزادی، اثربخشی سیاسی و احساس رضایت از زندگی مورد بررسی قرار گیرد. یافته ها نشان می دهد که فرایند مشارکت در انتخابات در سال 1382 و 1394 در حد قابل قبولی بوده اما در سال 1389 متاثر از اتفاقات سال 1388 میزان تمایل به مشارکت سیاسی کاهش یافت احساس امنیت در سال های 1382 و 89 در حد قابل قبولی بوده اما در سال 1394 این متغییر کاهش یافت احساس اثر بخشی سیاسی در سال های 82 و 94 قابل قبول نیست اما در سال 94 در حد قابل قبولی ارزیابی می شود رضایت از زندگی در سال های 82 و 94 قابل قبول ارزیابی نمی شود اما این امر در سال 1389 مثبت ارزیابی می شود.

    کلیدواژگان: تغییرات نگرشی، نسل سوم، مشارکت سیاسی، احساس امنیت و آزادی، اثربخشی سیاسی، احساس رضایت از زندگی
  • چالش‎های سیاسی دولت عراق پسا صدام (بررسی موردی دوران عادل عبدالمهدی 2020-2018)
    مصطفی ملکی، رضوانه ملا، علیرضا حسینی یزدی صفحه 0

    عراق کشوری است با تنوع زیاد قومی و مذهبی؛ از جمله عرب، کرد و ترکمن، شیعه و سنی، مسیحی، یهودی و ایزدی. این تنوع در جامعه عراق باعث شکل‎ گیری سیاستی خاص در این کشور گشته و به شکل‎گیری سهم‎ خواهی در ساختار سیاسی عراق منجر شده است. اگر تاریخ عراق را بررسی کنیم، مشاهده می‎شود که این کشور در طول تاریخ سیاسی خود همواره شاهد مناسبات و درگیری‎های داخلی برای رسیدن به یک حکومت مردمی و دموکرات بوده است؛ از انقلاب شعبانیه با حمایت مردم گرفته تا برپایی تظاهرات مسالمت‎ آمیز مردم در اکتبر سال جاری. پس از سرنگونی حکومت صدام و برخورد با رژیم بعث در سال 2003 در جریان حمله آمریکا به عراق، نوع جدیدی از دموکراسی در عراق شکل گرفت و قانون اساسی این کشور توسط حقوقدانان عراقی و با نظارت آمریکایی‎ها تدوین شد که البته این مسیله نیز پس از گذشت یک دهه با نواقص و مشکلاتی روبه ‎رو شد. بدین ترتیب می‎توان این‎گونه اظهار داشت که با وجود گذشت 16 سال از سرنگونی رژیم دیکتاتوری عراق و روی کار آمدن دولت‎های به اصلاح دموکرات در این کشور، عراق همچنان با مشکلات زیادی در استقرار نظم سیاسی و ایجاد دولتی باثبات و مستقل روبه‎ رو است. بسیاری از ناظران مسایل خاورمیانه بر این باور هستند که ویژگی خاص ژیوپلتیکی عراق زمینه را برای ادامه و تشدید اختلافات بین گروه‎ های قومی- مذهبی این کشور فراهم می‎کند.

    کلیدواژگان: چالش‎های سیاسی دولت عراق، احزاب مخالف و منتقد، کشورهای منطقه ‎ای و فرامنطقه ‎ای
  • تعهدات دولت ها در حمایت و استفاده از آبهای زیرزمینی و قنات ها با تاکید بر دولت ایران
    نادره سادات نبوی، مهدی فیروزآبادیان* صفحه 0

    باتوجه به خشکسالی گسترده، کمبود آب و کاهش سطح آبهای زیرزمینی، تمامی دولت ها باید تلاش های خود را در راستای کاهش استفاده از آبهای زیرزمینی انجام دهند. در این مقاله سعی شده است مهمترین اقدامات برخی دولتها در راستای حمایت از آبهای زیر زمینی و همچنین تعهدات و تلاشهای دولت ایران در راستای حمایت از آبهای زیر زمینی به ویژه قنات ها مورد بررسی قرار گیرد. در این تحقیق که از طریق مطالعه کتابخانه ای و به روش توصیفی- تحلیلی صورت گرفته، این نتایج را نشان می دهد که ایران بنابر اصول مهمی چون تعهد به پیشگیری، تعهد به همکاری و تعهد به اطلاعرسانی و مشارکت عمومی موظف به حفظ قنات ها و آب های زیرزمینی می باشد. در خصوص اقدامات انجام شده در ایران می توان گفت که دولت ایران با استفاده از تصویب قوانین و مقررات ملی و همچنین سیاستگذاری و تدابیر اجرایی اقدام به حفاظت از قنات ها نموده است.

    کلیدواژگان: حفاظت و نگهداری، آب های زیرزمینی، قنات، تعهدات بین المللی، ایران
  • پریسا استکی* صفحات 1-22

    جرایم زیست محیطی دارای آثار مخربی برای طبیعت و منابع طبیعی هستند که با توجه به شدت در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند. مهم ترین مسیله ای که وجود دارد ضرورت جرم انگاری این گونه جنایات علیه محیط زیست است که بر طبق آن هنجارهای مربوطه در این زمینه شناسایی و موردبررسی قرار گیرند. در اصل جنایات زیست محیطی رازمانی می توان به طور قطعی کاهش داد که آثار مهم بودن این گونه جرایم در انظار بین المللی درک شده، در اسناد مهم بین المللی به مخرب بودن آن برای طبیعت و بشریت اشاره گشته و به وسیله ی مراجع کیفری بین المللی مورد تعقیب قرار گیرد که این مسیله نیز مستلزم جرم انگاری این جنایات در بخش جنایات مهم بین المللی در اساسنامه ی مرجع کیفری بین المللی دارای صلاحیت جهانی دیوان کیفری بین المللی است. در چنین شرایطی می بایست جرایم زیست محیطی را در لیست جرایم شناسایی شده همچون جرایم علیه بشریت و جنایات جنگی قرارداد تا دیوان بتواند به پیگیری آن ها بپردازد. یافته های پژوهش با استناد به روش توصیفی تحلیلی، بیان می دارد دیوان کیفری بین المللی می تواند اکثر جنایات زیست محیطی را به شرطی که در زمان جنگ رخ داده باشند، در ردیف جنایات جنگی قرار داده و تحت پیگرد کیفری قرار دهد و به دنبال آن به این گونه جنایات در دیوان کیفری بین المللی بر اساس اصل صلاحیت جهانی رسیدگی گردد.

    کلیدواژگان: : جنایات زیست محیطی، دیوان کیفری بین المللی، جنایت علیه بشریت، جنایات جنگی، صلاحیت
  • رشید رکابیان*، سیروس خندان صفحات 2-18

    تاسیس و اسقرار دولت صفوی در ایران به عنوان نخستین حکومت مستقل شیعی مقتدر در تاریخ اسلام، موجب گشت بحث تایید این دولت و همکاری یا عدم همراهی با آن، بدل به یکی از مباحث مهم جدید در حوزه تفکر و اندیشه سیاسی و حتی نظرات فقهی علمای بزرگ این دوران شود. براین اساس در این دوران فقهای بسیار زیادی از بلاد مختلف بخصوص لبنان به دعوت شاهان صفوی به ایران مهاجرت کردند وحوزه علمی مقتدری را در اصفهان رونق دادند؛ از طرف دیگر عده زیادی از این فقها با شاهان صفوی همکاری و در ساختار قدرت شرکت داشتند و به مقاماتی ازجمله شیخ الاسلام، صدر، قاضی و... رسیدند. براین اساس پژوهش مذکور به این سوال جواب می دهد که حدود و ثغور ولایت فقها درساختارحکومت صفویه چگونه بوده است؟ فرضیه تحقیق با روش توصیفی-تحلیلی پاسخ می دهد؛ باتوجه به اینکه درایران دوره صفویه، مردم درساختار حکومت نقشی نداشتند وحکومت نیاز به مشروعیت داشت، این مشروعیت یا باید به تایید فقها می رسید و یا اینکه، فقها برای حل بحران مشروعیت، به حکومت می رسیدند؛ براین اساس نگارنده معتقد است که در یک دوره ای ازحکومت صفویه (شاه طهماسب) حکومت ولایت فقیه بالفعل تاسیس شد و شاه درواقع همان صدراعظم فقیه بود که مشروعیتش را از فقیه می گرفت، لذا حدود و اختیارات ولایت فقیه همان حدودی بود که فقهای شیعه قایل به آن هستند.

    کلیدواژگان: ولایت فقها، حکومت صفویه، محقق کرکی، علامه مجلسی، شاه طهماسب
  • غفار زارعی* صفحات 49-63
    منطقه خلیج فارس بدلیل اهمیت ژیوپلیتیک و ژیواکونومیک از اهمیت بسزایی برای بازیگران منطقه ای و فرا منطقه ای برخور دار است. منطقه خلیج فارس دارای کارکرد دوگانه؛ صلح/ جنگ و همگرایی/ واگرایی و امنیت درونزا/ برونزا بوده است. آنچه در این نوشتار مهم است واکاوی ماهیت امنیت برون زا بر مکانیسم منطقه گرایی کشورهای عربی خلیج فارس در حوزه سیاست داخلی و خارجی آنها می باشد. سیوال اصلی تحقیق اینست که امنیت برون زا بر مکانیسم منطقه گرایی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس چه تاثیری دارد ؟ فرضیه اصلی بر این است که منطقه گرایی کشورهای خلیج فارس بر اساس امنیت برون زا و متکی بر تامین امنیت منطقه ای از سوی قدرت های فرا منطقه ای استوار است و نگرش های پان عربی، ژیوپلیتیک شیعه و سنی ،حفظ سیستم سیاسی و اتحاد در مقابل بازیگران بزرگ منطقه ای باعث تشدید این استراتژی شده است. مطرح نمودن عناوینی مانند ناتوی عربی حتی در سطح نظری و موافقتنامه های دفاعی دوجانبه و چند جانبه با قدرت های بزرگ در راستای تکمیل پروزه امنیت برون زا می باشد.روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و مبتنی بر روش گردآوری کتابخانه ای و اینترنتی است.
    کلیدواژگان: منطقه گرایی، خلیج فارس، امنیت درون زا، کشورهای عربی، رقابت سیاسی
  • سید جلال دهقانی فیروزآبادی، سعید چهرآزاد* صفحات 65-97
    در چند سال اخیر با پیدایش انقلاب صنعتی چهارم و بسیط یافتن نظام های سایبری، سیاستگذاری تکنولوژی به عنوان عنصری حیاتی و ارزشمند تلقی شده و نوآمد کردن آن به عنوان مولفه ای از توسعه یافتگی و قدرت محسوب می شود. اهمیت این موضوع را زمانی بهتر متوجه می شویم که رقابت های استراتژیک بازیگران بین المللی-عموما قدرت های بزرگ- جهت فعالیت های خود را به سمت و سوی تحقیق و توسعه در حوزه فناوری های نوظهور سوق داده و در حال تبدیل کردن آن به یکی از مهمترین مزیت های راهبردی در محیط داخلی و جهانی هستند. این مقاله با مفروض گرفتن آینده رقابت ژیوپلیتیک-ژیواستراتژیک با محوریت تکنولوژی و نوع رگولاتوری آن و با بهره گیری از روش تحلیلی-توصیفی به دنبال پاسخ به این سوال است که "فناوری" چگونه توسط جوهره دوانگار سیاستگذاری و تنظیم گری دچار دگردیسی شده است؟ یافته های پژوهش نشان می دهد سیستم های پیشرفته فناورانه با بازتولید مولفه های نوین ژیوپلیتیکی و استفاده از کارکردهای نظامی، امنیتی، سیاسی، ژیواکونومیکی و ژیوکالچری آن، تاثیر قابل ملاحظه ای در ارتقاء، تحول و تطور پیشرفت و قدرت کشورها دارد.
    کلیدواژگان: تکنولوژی، سیاستگذاری، رگولاتوری، تحقیق و توسعه، شبکه سیاستی، طراحی پرتال
  • احمد کلهری، علی محسنی*، محمدحسن الهی منش صفحات 99-112

    متد و الگوی حکمرانی خوب از مباحث تازه و کلیدی است که بیش از دو دهه اخیر به ادبیات توسعه وارد شد و به سرعت توجه همگان را به خود معطوف کرد. حکمرانی خوب برای دوری جستن از نتایج و عواقب حکمرانی بد بوده است، زیرا فقدان یک حکومت مردم سالار و عدم ساختارهای دموکراتیک موجب بروز مشکلات و ناهنجاری هاییی از قبیل: فقر، نابرابری، عدم اشتغال، فساد، عدم بهداشت و آموزش و عدم توزیع مناسب ثروت در سطح جامعه می گردد. حکمرانی خوب دارای شاخص ها و ویژگی هایی چون: مشارکت، حاکمیت قانون، شفافیت، پاسخگویی و مسیولیت پذیری، توجه به آرای عمومی و توافق جمعی یا اجماع، برابری، اثربخشی و کارآیی است. با توجه به آنچه گفته شد، پژوهش حاضر تلاش دارد که به ارزیابی شاخص های حکمرانی خوب در جمهوری اسلامی ایران بپردازد. لذا در پاسخ به این پرسش تنظیم شده است که حکمرانی خوب در جمهوری اسلامی ایران با توجه به شاخص های آن چگونه است؟ فرضیه ای که در پاسخ به این پرسش مورد سنجش قرار می گیرد آن است که: در جمهوری اسلامی ایران به جهت آنکه سیاستگذاری در چهار حوزه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به وسیله دولت و به شیوه عمودی صورت می گیرد، نتایج این سیاست گذاری دولت ناهمسو به شاخص های حکمرانی خوب است. لازم به ذکر است که روش گرد آوری داده ها و اطلاعات، مشاهده و مطالعه است که از طریق مراجعه به کتابخانه و آرشیو اسناد و مدارک و همچنین جستجو در شبکه های مجازی و اینترنتی انجام شده است. اما ماهیت پژوهش، توصیفی و تحلیل داده ها و یافته ها می باشد.

    کلیدواژگان: حکمرانی خوب، جمهوری اسلامی ایران، حاکمیت قانون، پاسخگویی، اجماع
  • آیت الله اسماعیلی*، الماس اسلامی صفحات 113-140

     فساد اقتصادی، تهدیداتی برای کشورها و دولت ها وجود داشته و نوعی بدبینی در افکار عمومی دارد، تدابیر پیشگیرانه و ایجاد شفافیت بخشی از اعتماد را جبران نمود. اتخاذ سیاست های کیفری و مجازات مجرمین یکی از مهمترین اقدام دولت ها در طول تاریخ بوده است. در سیاست قضایی جمهوری اسلامی ایران به پیشگیری و شفافیت تاکید ویژه شده و در سند تحول آمده است، از جمله ویژگی قضات ، محاکم ویژه، تعدد قضات و... . ابلاغ مواجهه انقلاب اسلامی ایران با جنگ اقتصادی و تحریم از سوی دشمن به عنوان تاکتیک کوتاه مدت و راهبرد بلندمدت نظام اقتصادی کشور توسط رهبرمعظم انقلاب، بر اهمیت این تحقیق افزوده است. این پژوهش درصدد آن است که سیاست گذاری قضایی جمهوری اسلامی را در مواجهه با تهدید فساد اقتصادی با محوریت پیشگیری- شفافیت بررسی نماید. روش انجام پژوهش به صورت کتابخانه ای، اسنادی و با بررسی کتب، پژوهش های انجام شده، پایان نامه ها، مقاله های مرتبط می باشد. سوال اصلی این است که تاثیر شفافیت - پیشگیری سیاست قضایی در مواجهه با فساد اقتصادی چگونه است؟ نتایج پژوهش بیانگر آن است که با بهره گیری از روش های پیشگیرانه همچنین شفافیت های پیش بینی شده در قانون و رفع تعارض منافع می توان از فساد اقتصادی و تهدیدها کاست.

    کلیدواژگان: سیاست قضایی، تهدید، فساد اقتصادی، پیشگیری، شفافیت
|
  • Strategic approach to the political changes and demands of the third generation of the revolution based on national survey data (80s and 90s)
    Meisam Darabi *, Abbas Ali Rahbar, Meghdad Pirhayati Page 0

    Examining the trend of attitudes and political demands of the third generation in the field of political and social issues is of special importance for politicians, political, social and cultural policymakers. This is important because it examines trends in attitudes and political demandsThe younger generation can be carefully planned in this regard and avoid the negative consequences of the change process. In this research, using three national and prestigious surveys of the country, the process of changing the attitude of the third generation of the revolution in the field of political participation, feeling of securityAnd examine freedom, political effectiveness, and a sense of life satisfaction. Findings show that the process of participation in the elections in 1382 and 1394 was acceptable, but in 1389, due to the events of 1388, the tendency to participate in politics decreased.The feeling of security in 1382 and 89 was acceptable, but in 1394 this variable decreased. The feeling of political effectiveness in 82 and 94 is not acceptable, but in 94 it is considered acceptable. Life satisfaction in 82 and 94 is acceptable. Accept evaluationNot, but this is considered positive in 1389.

    Keywords: Attitude changes, Third Generation, political participation, sense of security, freedom, political effectiveness, sense of life satisfaction
  • Political Challenges of the Post-Saddam Iraqi Government (Case Study of Adel Abdul-Mahdi's 2020-2018 )
    Mostafa Maleki, Rezvaneh Molla, Alireza Hosseini Yazdi Page 0

    Iraq is a country of great ethnic and religious diversity; Including Arabs, Kurds and Turkmen, Shiites and Sunnis, Christians, Jews and Yazidis. This diversity in Iraqi society has led to the formation of a specific policy in this country and has led to the formation of a desire for participation in the Iraqi political structure. If we look at the history of Iraq, we see that throughout its political history, it has always witnessed internal relations and conflicts to achieve a democratic and democratic government; From the Shabani revolution with the support of the people to the peaceful demonstrations of the people in October this year. After the overthrow of Saddam Hussein's regime and the crackdown on the Ba'athist regime in 2003 during the US-led invasion of Iraq, a new form of democracy was formed in Iraq, and the constitution was drafted by Iraqi jurists under American supervision. A decade faced shortcomings and problems. Thus, it can be said that despite the fact that 16 years have passed since the overthrow of the dictatorial regime in Iraq and the establishment of democratic reform governments in Iraq, Iraq still faces many problems in establishing political order and establishing a stable and independent government. Many Middle Eastern observers believe that Iraq's special geopolitical nature provides the basis for the continuation and intensification of divisions between the country's ethnic-religious groups.

    Keywords: Political challenges of the Iraqi government, opposition, critical parties, regional, trans-regional countries
  • The obligations of the governments to support and use the groundwater and the aqueducts with the emphasis on the Iranian government
    Nadereh Sadat Nabavi, Mahdi Firoozabadian * Page 0

    Given the widespread drought, the water scarcity and declining the groundwater levels, all governments must make efforts to reduce the groundwater exploitation. In this paper, we have tried to examine the most important actions of some governments in order to support the groundwater, as well as the commitments and efforts of the Iranian government to support the groundwater, especially aqueducts. In this research, which has been conducted by the library study and descriptive-analytical method, the results show that Iran is obliged to maintain the aqueducts and the groundwater according to important principles such as the commitment to the prevention, the commitment to the cooperation and the commitment to the information and the public participation. Regarding the taken measures in Iran, it can be said that the Iranian government has taken action to protect the aqueducts by passing the national laws and regulations, as well as the policies and the executive measures.

    Keywords: the protection, maintenance, the groundwater, the aqueduct, the international obligations, Iran
  • Parisa Esteki * Pages 1-22

    Environmental crimes have destructive effects on nature and natural resources, which are categorized according to severity, the most important issue is the need to criminalize such crimes against the environment, according to which the relevant norms in These areas can be identified and investigated, in principle, environmental crimes can be definitively reduced when the effects of the importance of such crimes on the internationally perceived international documents point to their destructive nature and humanity. And to be prosecuted by international criminal authorities, which also requires the criminalization of these crimes in the section of major international crimes in the Statute of the only international criminal authority with universal jurisdiction, namely the International Criminal Court. In such circumstances, environmental crimes should be included in the list of identified crimes, such as crimes against humanity and war crimes, so that the Court can pursue them. The research findings are expressed by descriptive-analytical method indicate that the International Criminal Court can classify and prosecute most environmental crimes as war crimes, provided that they occurred during the war, followed by such crimes in the Criminal Court Internationally in accordance with the principle of universal Jurisdiction.

    Keywords: Environmental Crimes, International Criminal Court, Crimes against humanity, War Crimes, Jurisdiction
  • Rashid Rekabian *, Sirous Khandan Pages 2-18

    The establishment and establishment of the Safavid government in Iran, as the first powerful independent Shia government in the history of Islam, caused the discussion of the approval of this government and cooperation or non-collaboration with it, becoming one of the new important topics in the field of political thought and thought and even the jurisprudential opinions of scholars. Therefore, during this period, many jurists from different countries, especially Lebanon, immigrated to Iran at the invitation of the Safavid kings and promoted the powerful scientific field in Isfahan. On the other hand, many of these jurists cooperated with the Safavid kings and participated in the power structure and reached the positions of Shaykh al-Islam, Sadr, Qazi, etc. Therefore, the aforementioned research answers the question that what were the limits and gaps of the jurisprudence in the structure of the Safavid government? Baroush's descriptive-analytical research hypothesis gives an answer; considering that in Iran during the Safavid period, the people did not have a role in the government structure and the government needed legitimacy, this legitimacy either had to be approved by the jurists or the jurists reached the government to solve the crisis of legitimacy. Therefore, the author believes that during a period of the Safavid government (Shah Tahmasab), the government of Velayat al-Faqih was actually established, and the shah was actually the chancellor of al-Faqih who got his legitimacy from the jurist, so the limits and options of the al-Faqih province were the same as the Shia jurists.

    Keywords: Wilayat Faqha, Safavid Government, Mohaghegh Karki, Allameh Majlisi, Shah Tahmasb
  • Ghaffar Zarei * Pages 49-63
    Due to its geopolitical and geoeconomic importance, the Persian Gulf region is of great importance for regional and extra-regional actors. The Persian Gulf region has a dual function; peace/war and convergence/divergence and endogenous/exogenous security. What is important in this article is the analysis of the nature of exogenous security on the regionalism mechanism of the Arab countries of the Persian Gulf in the field of their domestic and foreign policy. The main question of the research is what effect does exogenous security have on the regionalism mechanism of the Arab countries of the Persian Gulf? The main hypothesis is that the regionalism of the Persian Gulf countries is based on exogenous security and relies on the provision of regional security by extra-regional powers, and pan-Arab attitudes, Shiite and Sunni geopolitics, maintaining the political system and unity against Large regional players have intensified this strategy. Bringing up topics such as Arab NATO even at the theoretical level and bilateral and multilateral defense agreements with great powers is in line with the completion of the exogenous security project. The research method is descriptive-analytical and based on library and internet collection methods
    Keywords: regionalism, Persian Gulf, endogenous security, Arab countries, political competition
  • Seyed Jalal Dehghani, Saeed Chehrazad * Pages 65-97
    In recent years, with the emergence of the fourth industrial revolution and the simplification of cyber systems, technology policy is considered as a vital and valuable element, and its innovation is considered as a component of development and power. We understand the importance of this issue better when the strategic competition of international players - generally the great powers - have pushed the direction of their activities towards research and development in the field of emerging technologies and are currently Turning it into one of the most important strategic advantages in the domestic and global environment. This article assumes the future of geopolitical-geostrategic competition centered on technology and its regulatory type and by using the analytical-descriptive method seeks to answer the question of how "technology" has been transformed by the dual nature of policymaking and regulation. Is? The findings of the research show that advanced technological systems by reproducing new geopolitical components and using its military, security, political, geoeconomic and geocultural functions have a significant impact on the promotion, transformation and development of the progress and power of countries. has it.
    Keywords: technology, Policy making, Regulatory, research, development, policy network, portal design
  • Ahmad Kalhori, Ali Mohseni *, MohammadHasan Elahimanesh Pages 99-112

    The method and model of good governance is one of the new and key topics that entered the development literature in the last two decades and quickly attracted everyone's attention. Good governance is to avoid the results and consequences of bad governance, because the lack of a democratic government and the lack of democratic structures cause problems and anomalies such as: poverty, inequality, lack of employment, corruption, lack of health and education, and lack of proper distribution. Wealth is at the level of society. Good governance has indicators and characteristics such as: participation, rule of law, transparency, accountability and responsibility, attention to public votes and collective agreement or consensus, equality, effectiveness and efficiency. According to what was said, the present study tries to evaluate the indicators of good governance in the Islamic Republic of Iran. Therefore, in response to this question, what is good governance in the Islamic Republic of Iran according to its indicators? The hypothesis that is evaluated in response to this question is that: in the Islamic Republic of Iran, because policy making in four political, social, economic and cultural fields is done by the government in a vertical manner, the results of this policy making by the government are inconsistent with Good governance indicators. It should be noted that the method of collecting data and information is observation and study, which was done by referring to the library and archive of documents and documents, as well as searching in virtual and internet networks. But the nature of the research is descriptive and analysis of data and findings.

    Keywords: Good Governance, Islamic Republic of Iran, Rule of law, Accountability, consensus
  • Ayatollah Esmaeili *, Almas Salami Pages 113-140

    Economic corruption have existed for countries has caused pessimism in public opinion and dissatisfaction. With preventive measures and making financial information available to the public and creating transparency . In the judicial policy of the Islamic Republic of Iran, special emphasis is placed on prevention and transparency, a part of which is included in the reform document, among others, one can refer to the characteristics of judges ... The announcement of Iran's Islamic Revolution facing economic war and sanctions by the enemy as a short-term tactic and a long-term strategy of the country's economic system by the supreme leader of the revolution has added to the importance of this research. This research aims to examine the judicial policy of the Islamic Republic in the face of the threat of economic corruption, focusing on prevention and transparency. The method of conducting research is in the form of library, documents, and by reviewing books, researches, dissertations, and related articles. The main question is, what is the effect of judicial policy transparency-prevention of economic corruption? The results of the research show that by using economic corruption and the threats it creates for the country can be reduced to a large extent.

    Keywords: judicial policy, threat, economic corruption, Prevention, Transparency